Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Consumptiedruiven

Druivenstruik kopen

Druiven zijn zo oud als de weg naar Rome, maar nog steeds onverminderd populair. Of het gaat om oude (wijn-) rassen om Hollandse wijn van te maken of nieuwe (pitloze) druiven om zo te eten, voor ieder is er wat wils. Laat voor het beste resultaat de druiven lekker klimmen tegen een schutting of muur, of laat ze over een pergola groeien. (lees verder)

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Er zijn 50 producten in deze categorie

Tips voor het kopen van een druivenstruik

Met een druivenstruik in de tuin kan je heerlijk snoepen van zoete druiven die je zellf hebt gekweekt. Het is belangrijk om een druivenstruik uit te kiezen die goed past bij je wensen, want anders kan je teleurgesteld zijn.

Onderhoudsvrije druif kopen

Boskoop Glory druivenBen je vooral op zoek naar een gemakkelijke druif die weinig onderhoud nodig heeft? En wil je de druiven direct opeten? Onze voorkeur gaat dan uit naar de BiancaSummer Sweet en Boskoop Glory. Deze rassen rijpen gemakkelijk af, zelfs in een minder warm seizoen. Ze zijn ook goed ziekteresistent en vragen weinig onderhoud. Krenten (het verwijderen van besjes uit de tros) is bijvoorbeeld niet nodig.

Een nadeel van deze rassen is dan wel weer dat de druiven een pitje hebben. Mocht je op zoek zijn naar een pitloze druif? Dan zijn onze favoriete rassen de LakemontEddy's Blue Wonder en Einset Seedless. Hiermee koop je een druivenstruik waar je heerlijke zoete en pitloze druiven uit eigen tuin kunt plukken.

Wijndruiven zijn een gehele andere categorie, kijk daarvoor even hier: wijndruif kopen.

Bestuiving bij druiven

Zo goed als alle druivenplanten zijn zelfbestuivend (met uitzondering van de Frankenthaler en Golden Champion). Je hoeft er dus niet op te letten dat je een bepaalde combinatie van druivenplanten in de tuin zet. Met één plant kan je al gewoon fruit plukken.

Klimplant

De druivenstruik (of druivelaar) is een klimplant. Je kunt ervoor kiezen om de druif over een pergola te laten groeien, om zo een dakje van druiven te vormen. Je kunt natuurlijk ook een druif langs een schutting, hek of muur laten klimmen. In de meest simpele vorm zijn ook twee palen met ijzerdraden een prima basis om druiven tegen aan te leiden.

Een druif staat het liefst op zo'n warm mogelijke plaats, in de volle zon. Heb je niet zo'n warme plaats? Plant dan de Zilga aan. Deze rijpt ook op een minder warme plek goed af.

Druivenplant verzorgen

Het goed verzorgen van een druivenplant zorgt ervoor dat deze gezond blijft. Het is vooral belangrijk om een druivenstruik kalk en meststoffen te geven en goed te snoeien. Wil je meer weten over het verzorgen van een druivenstruik? Lees dan hier verder: een druivenstruik planten en verzorgen.

Welke druivenstruik moet ik kopen?

Helpen de bovenstaande adviezen niet om een druivenstruik te vinden die past bij jouw wensen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag persoonlijk advies.

Producten Filteren

Alleen producten tonen die voldoen aan het volgende:

Eigenschappen

Pluktijd: Open
Vruchtkleur: Open
Smaak: Open
Gebruik: Open
Vruchtgrootte: Open
Vruchtvorm: Open
Opbrengst: Open
Ziekteresistentie: Open
Kern: Open

Bestuiving

Zelfbestuivend: Open
Stuifmeelkwaliteit: Open