Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Vijgenboom 'White Marseilles'

Ficus carica 'White Marseilles'

Foto van vergelijkbare vijg, CC0

Vijg 'White Marseilles'

Rasomschrijving

Met hun prachtige blad en grote vruchten is de vijg een juweeltje in uw tuin. White Marseilles is één van de rassen die redelijk onontdekt is door de Nederlandse particulier. Dit maakt White Marseilles juist een bijzondere aanwinst voor uw tuin. De vruchten van White Marseilles kleuren geel als zij rijp zijn, en hebben zelfs in Nederland de typisch zoete smaak van Mediterraanse soortgenoten. Als u dit ras in een kas plant, kan hij zelfs twee keer per jaar vrucht geven. Plant White Marseilles bij voorkeur op een warme, zonnige plek in uw tuin voor het beste resultaat.
Dit ras staat ook bekend als Marseillaise.Herkomst van White Marseilles

Dit ras werd al in de 6e eeuw geplant door kardinaal Pole in Groot-Brittannie. Het ras werd later meegenomen naar Italie.

 


Dit product is niet langer bij ons verkrijgbaar

Er zijn honderdduizenden soorten fruitbomen en struiken op de wereld. Hoewel wij een enorm assortiment kunnen aanbieden, moeten ook wij wel eens keuzes maken tussen wat wij wel en niet kunnen aanbieden. Dit product is daarom niet langer bij ons verkrijgbaar.


Aanbevolen alternatief

Gelukkig hebben wij met Vijgenboom ‘Verdino’ wel een goed en gelijkwaardig product in ons assortiment ter vervanging. Wij adviseren mensen die op zoek zijn naar Vijgenboom 'White Marseilles' dan ook om dit alternatief te kiezen.

  1. Verdino
Bloesem van Vijgenbomen & struiken

Bloesem

Vijgen bloeien zeer onopvallen. De grote sierwaarde zit hem in het prachtige blad. Zie bijv. het blad van 'Ice Crystal' op de foto hiernaast.

Bestuiving

De vijgenboom 'White Marseilles' heeft geen bestuiving nodig. Deze plant draagt evenveel fruit als er een bestuiver in de buurt staat, als wanneer dit niet het geval is.


Op de volgende pagina's vindt u meer informatie:

Bestellen

Hebberig geworden? U kunt dit product bestellen voor afhalen of laten bezorgen, maar u kunt ook gewoon gezellig langskomen. Klik om dit product te bestellen op "Toevoegen aan winkelwagen".

Planten & verzorgen

Een goede start is het halve werk. Hier vindt u meer informatie over hoe u deze fruitplant plant, en daarna verder verzorgt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit product achtergelaten. Schrijf een review om uw ervaring met anderen te delen!