Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden
Appelbomen

Appelbomen

Een appelboom in de tuin; wie wil dat nou niet? Appels zijn heerlijk uit het vuistje te eten, maar kunnen ook gebruikt worden voor het maken van appeltaart, sappen of cider. Zeker voor beginners, die nog geen ervaring hebben met het aanplanten van fruitbomen, is de appel een gemakkelijke boom met weinig onderhoud. (lees verder) Maar ook voor de gevorderde tuinier geeft de appelboom veel plezier: er zijn tal van oudere rassen als de Sterappel, Dubbele Bellefleur of Rode Dijkmanszoet die het verdienen om voort te zetten. In het voorjaar genieten van de bloesem, en in het najaar heerlijk fruit plukken. Door een aanbevolen ras te planten weet u zeker dat de boom weinig onderhoud nodig heeft.

Meer weten? Kijk eens op de Encyclopedie!

Sierappel of consumptie appel: wat past bij mij?

Sierappels aan boom Sierappelbomen en consumptie appelbomen zijn niet zo anders als je misschien denkt. Sterker nog: een sierappelboom is in principe ook gewoon eetbaar! Toch zijn er wel wat verschillen die bepalen welke boom het beste bij jou past.

  • Sierappelbomen zijn geteeld op de mooiste bloesem. Wil je dus vooral veel bloesem, in felle kleuren, en daar ook lang van genieten? Dan past een sierappelboom het beste bij jou.
  • Sierappelbomen geven appels, maar deze zijn erg klein. Er is bijna even veel klokhuis als vruchtvlees. Ook is de smaak vaak zuur. Je kunt van sierappels vaak goed appelmoes of appelsap maken. Voor directe consumptie is de smaak niet goed genoeg, ook al zijn de vruchten dus zeker eetbaar.
  • Consumptie appelbomen zijn geteeld op de lekkerste appels. Als je vooral heerlijke appels wilt eten uit je eigen tuin zijn deze bomen dus beter geschikt. Er zijn moesappelsstoofappels en consumptie appels. Allemaal met hun eigen gebruiksdoelen.
  • Ook consumptie appelbomen geven bloesem, maar deze blijft wat minder lang hangen en is ook iets minder spectaculair.