Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Social Media

Fruitbomen.net is ook actief op social media! Lees hieronder onze laatste posts, of volg ons direct op jouw favoriete netwerk.


Een fruitboom zoals deze pruim in de volkstuin is echt super leuk. Maar waar moet je nou rekening mee houden als je naast groenten ook fruit in de volkstuin gaat telen? Je lees het nu op ons fruittuin blog: https://fruitbomen.net/informatie/blog/alles-wat-je-moet-weten-over-fruitbomen-op-de-volkstuin
Hoe gaaf is het wel niet om een pergola met druiven in de tuin te hebben? Heerlijk trossen vol zoete druiven plukken van een groen dak. En comfortable schaduw in je tuin natuurlijk. Als je dit ook in je tuin wilt hebben kan je al vast wat informatie opdoen door onze nieuwste blog artikel, waarin we je 3 tips geven over druiven op een pergola. Veel leesplezier! https://www.fruitbomen.net/informatie/blog/3-tips-voor-het-aanplanten-van-een-druif-bij-een-pergola
De tijd om vlierbessen te oogsten en te verwerken is nu begonnen. Lekker plukken en aan de slag dus! Om zelf vlierbessensap te maken bijvoorbeeld.
Deze kleine donkere vijgen van het ras Ronde de Bordeaux staan bekend om hun ultieme zoete smaak. #vijg #fig #vijgenboom #tuin #tuinieren #moestuin #fruittuin
Vlierbessen zijn niet alleen heerlijk en gezond. Het zijn ook heel erg mooie planten met grote witte schermbloemen, en soms ook nog eens met prachtig gekleurd blad. Daarnaast is het ook een sterke en onderhoudsvrije plant. Wil je meer weten over vlierbessen in de tuin? Kijk dan hier: https://fruitbomen.net/webwinkel/vlierbes
Vandaag weer wat leuke video's gemaakt, de komende maanden te zien op onze website!
Heb je al plannen voor zondag 24 september? Nee? Mooi! Wij zijn die dag namelijk op de prachtige tuinen van Arboretum Trompenburg in Rotterdam te vinden voor hun jaarlijkse herfstmarkt ๐Ÿ‚. En wij nemen natuurlijk enkele prachtige en bijzondere fruitstruiken en -bomen ๐ŸŽ mee om te laten zien. Meer informatie ๐Ÿ“… over dit evenement kan je hier vinden: https://fruitbomen.net/.../herfstmarkt-trompenburg-let-op... Ik zie je daar!
Genieten van een heerlijke Nashipeer! ๐Ÿ Deze vruchten zijn familie van de europeese peer maar dan rond, en met een kenmerkende 'zand'kleur. De peren zijn zoet en sappig, met een aangenaam aroma. Ondanks dat ze bij de groenteboer vaak bij de 'exotische' fruitsoorten liggen groeit deze nashipeer prima in het Nederlandse klimaat. Erg leuk voor in de tuin dus! Lees verder: https://fruitbomen.net/webwinkel/nashiperen (nashipeer op de foto is de Shinko)
Het is nu echt de perfecte tijd om de lekkerste frambozen uit je eigen tuin te plukken. Onze favorieten die nu rijp zijn op de foto: de framboos Golden Everest is een zoete gele framboos die lekker lang vruchten geeft, waardoor je maanden kunt snoepen. De vruchten zijn wel klein en bewaren slecht: eet ze dus direct van de struik. De framboos Polka is rood, groot en wat steviger met een goed aroma. Deze vrucht kan je dan wel weer beter bewaren. Polka is goed resistent en heeft ook een hoge productiviteit.
Appels saai? ๐ŸŽ Misschien in de supermarkt.. maar in de tuin zijn ze in alle vormen, maten, smaken en kleuren te vinden. Je kunt zo eindeloos varieren.
Het is weer de tijd om druiven te plukken! Heerlijk snoepen uit de tuin doe je o.a. met deze witte consumptiedruif 'Bianca', die bekend staat om haar goede ziekteresistentie.
De platte perzik kennen de meeste mensen inmiddels wel. Heerlijk zoete en aromatische vruchten. Maar wist je dat er ook een platte nectarine is? Deze heeft natuurlijk het grote voordeel dat je deze vrucht met zijn gladde schil en al kunt opeten. Wel zo gemakkelijk, en heel erg lekker.
Tijd voor een appelboom in de tuin? Maar niet zulke groene vingers? Dan is het belangrijk om een goede boom uit te kiezen. Lees nu over onze favoriete makkelijke appelbomen in ons nieuwste Blog-artikel op de website: "Welke appelboom moet ik kiezen? De 5 makkelijkste appelbomen voor de beginnende tuinliefhebber"
Met trots lanceren wij vandaag onze compleet vernieuwde website. Nu een nรณg betere plaats om informatie over fruitbomen- en struiken te vinden, en om mooie nieuwe aanwinsten voor de tuin te bestellen natuurlijk. Na het samen tellen van de gehele voorraad en het maken van de laatste aanpassingen hebben we vanmiddag de nieuwe site live gezet. Meer lezen over onze nieuwe website? Of zelf een kijkje nemen? Lees dan hier verder: https://fruitbomen.net/.../welkom-op-onze-nieuwe-website