Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Malus domestica 'Princesse Noble'

Appelboom 'Princesse Noble'

Dit ras staat ook bekend als Franse Kroon.

De historische appel 'Princesse Noble' vindt haar oorsprong in Nederland en is al sinds 1708 een geliefde appel. Mogelijk is deze appel geselecteerd vanuit een zaailing van de Notarisappel. In het verleden was de Princesse Noble veelvoorkomend in de regio's Utrecht, Brabant en de IJsselstreek. Er wordt vermoed dat deze appel origineel uit Boskoop komt. Tegenwoordig is de appel alleen nog populair bij liefhebbers en verzamelaars. De boom heeft een matige groei, vroege vruchtbaarheid en biedt een goede productie. De appelen zijn groengeel gestreept met een lichte rode blos aan de zonnezijde. De oogsttijd ligt rond oktober en ze kunnen gekoeld worden bewaard tot eind december of begin januari. Na enkele weken bewaren zijn de appels het beste van smaak. Ze hebben dan een zachtzure en aromatische smaak met stevig vruchtvlees.

Pluktijd 11, 1
Bewaren Vrij lang te bewaren
Vruchtkleur Geel, Rood
Gebruik Hand, Moes
Smaak Zachtzuur, Aromatisch
Bloeitijd ? Laat
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Princesse Noble bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van princesse noble door Bahnmoeller. CC BY-SA 3.0 licentie. 📎