Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Malus domestica 'Odin'

Appelboom 'Odin'

De 'Odin' is een middelgrote, langwerpige appel met een opvallende uitstraling. Hij heeft een groen gele basiskleur met daaroverheen enkele rode strepen. Ook zijn hier en daar lichtgekleurde roze-rode vlekken zichtbaar. Deze appel is sappig en heeft een zachtzure smaak. Hij is perfect om direct op te eten. De 'Odin' is het resultaat van een kruising tussen de bekende Golden Delicious en de Ingrid Marie. Hij werd voor het eerst gekweekt in 1953 door A.A. Schaap aan het Instituut Voor de Veredeling van Tuinbouwgewassen in Wageningen. De appel werd vervolgens geintroduceerd in 1966. Na de oogst kan de 'Odin' appel tot wel twee maanden worden bewaard in de koeling. De ideale tijd om hem te plukken is in oktober, ongeveer een week voor de Golden Delicious.

Pluktijd 9, 10
Bewaren Vrij kort te bewaren
Vruchtkleur Rood, Oranje
Gebruik Consumptie
Smaak Zuur
Bloeitijd ? Vroeg
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Odin bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Odin appel door National Fruit Collection, Brogdale. Open Government Licence v2.0. . 📎