Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Maandag gesloten Wij zijn maandag 24 juni gesloten. Op dinsdag zijn we weer open volgens onze normale openingstijden.

Openingstijden

Appelboom 'Mitchgla'

Dit ras staat ook bekend als Mondial Gala.

De 'Mitchgla' is een mutatie van de bekende Gala-appel. Deze varieteit werd ontdekt door meneer Mitchell in Nieuw-Zeeland. De boom groeit matig tot sterk en bloeit vrij laat in het jaar. Het stuifmeel is van goede kwaliteit en de boom is ook enigszins zelfbestuivend. De appel heeft een vroege, regelmatige en goede productiviteit. De appel is te plukken in september en kan dan gekoeld worden bewaard tot mei. De 'Mitchgla' appel is klein en heeft een ronde tot licht kegelvormige vorm. Typerend zijn de vele roze-oranje strepen op een (bijna verborgen) gele achtergrond. Het is een aromatisch zoete en knapperige appel met sappig wit-geel vruchtvlees die in de afgelopen 15 jaar steeds populairder is geworden bij consumenten. Hij wordt veelal gebruikt voor directe consumptie of gebruik in salades.

Pluktijd 11, 1
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Rood
Gebruik
Smaak Zachtzuur
Bloeitijd ?
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Mitchgla bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel