Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Manks Codlin'

Appelboom 'Manks Codlin'

Dit ras staat ook bekend als Manks Kuchenapfel, Winter Saint Lawrence, Eva.

Mank's Codlin is een appelras dat zijn oorsprong vindt op het Isle of Man, VK, in 1815. Het werd gekweekt door Mr. Kewley in Ballanard op het Isle of Man. Deze appel heeft een opvallende verschijning met zijn middelgrote tot grote formaat en kegelvormige, hoekige, geribbelde zijkanten. De schil is glad en verandert van groenachtig geel naar bleekgeel met een oranje blos aan de zonzijde. Het vruchtvlees van Mank's Codlin is geelachtig, stevig, sappig en heeft een zure smaak. Het ras staat bekend als een uitstekende kook- en verwerkingsappel en genoot vooral in het Victoriaanse Engeland grote waardering. Ook vandaag de dag wordt deze appel nog steeds op kleine schaal geteeld vanwege zijn unieke karakter en historische waarde.

Pluktijd 9, 10
Bewaren Vrij kort te bewaren
Vruchtkleur Geel
Gebruik Verwerking
Smaak Friszuur
Bloeitijd ? Vroeg
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Manks Codlin bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Manks Kuchenapfel door Sven Teschke. CC BY-SA 3.0 DE. 📎