Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Malus domestica 'Lunterse Pippeling'

Appelboom 'Lunterse Pippeling'

De Lunterse Pippeling is een oud Nederlands appelras. De appel is voortgekomen uit de Luntersche Tuinbouw-Vereeniging, opgericht in 1873 door notaris J.H.Th.W. van den Ham. De vereniging richtte zich op het kweken en selecteren van nieuwe, betere rassen, en heeft verschillende bekende varieteiten voortgebracht. De Lunterse Pippeling bloeit in mei en is zelfbestuivend, waardoor een goede opbrengst verzekerd is. De bomen zijn al op jonge leeftijd vruchtbaar en hebben een lage gevoeligheid voor ziektes. De vruchten zijn eind oktober rijp en hebben een karaktervolle en aromatische smaak. De appels zijn saprijk en hebben friszuur vruchtvlees. De appels hebben een goudgeel gebronsde, roestige, schil met soms een rood streepje aan de zonzijde. Dit geeft de appels een rustiek uiterlijk. De Lunterse Pippeling is gekoeld tot wel zes maanden houdbaar. Helaas is dit ras in de jaren 50 in de vergetelheid geraakt, vanwege de wat ruwe schil en variabele formaten, en doordat het niet geschikt is voor kweken op zwakke onderstammen. Desondanks blijft de Lunterse Pippeling een interessante appelsoort met een rijk verleden en unieke smaakbeleving.

Pluktijd 11, 1
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Groen
Gebruik Consumptie, Moes
Smaak Aromatisch, Friszuur
Bloeitijd ? vm
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Lunterse Pippeling bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Lunterse Pippeling door Chef2. CC BY-SA 3.0. 📎