Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 18:00

Malus domestica 'Lombarts Calville'

Appelboom 'Lombarts Calville'

De Lombarts Calville is middelgrote tot grote appel. De appel is kegelvormig, met een groen- tot goudgele kleur. . Het vruchtvlees is romig wit, stevig en grofkorrelig. De appels zijn zoet, sappig en rijk van smaak. Deze appel is perfect voor directe consumptie als dessertappel, of voor het maken van appelsap. Ontstaan in 1906 door P. Lombarts in Zundert, Nederland uit een kruising van Calville Blanc d'Hiver x Nederland. Pluk deze appel in oktober en november. Met de juiste koeling kan de appel bewaard worden tot maart.

Pluktijd 11, 1
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel
Gebruik Hand, Moes
Smaak Aromatisch
Bloeitijd ? ml
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Lombarts Calville bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Lombarts Calville aan boom door National Fruit Collection, Brogdale. Open Government Licence v2.0. . 📎