Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Laxton's Superb'

Appelboom 'Laxton's Superb'

Laxton's Superb is een klassieke en geliefde Engelse appelvarieteit uit het late Victoriaanse tijdperk, een hoogtepunt in de ontwikkeling van Engelse appels. Laxton Brothers waren belangrijke veredelaars in die tijd en dit is waarschijnlijk hun belangrijkste varieteit. Het is een Cox-stijl appel, maar met een interessante twist in smaak geerfd van zijn andere ouder, de 18e eeuwse Wyken Pippin. De vorm is veel rechter dan de Cox, en doet denken aan Adams Pearmain. De appel heeft een dofrode blos over een groene achtergrond. Het witgroene vruchtvlees is vrij dicht en zoet, met extreem veel appel aroma. De textuur is stevig in plaats van knapperig, en er is niet veel sap. Misschien niet eigenschappen die een modern publiek direct aanspreken, maar wel perfect voor de verzamelaar die een klassiek smakende appel zoekt voor in de tuin.

Pluktijd 9
Bewaren Vrij kort te bewaren
Vruchtkleur Groen, Rood
Gebruik Moes, Consumptie
Smaak Aromatisch, Zoet
Bloeitijd ? Laat
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Laxton's Superb bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto door Neozoon. CC BY-SA 3.0. 📎