Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Golden Permain'

Appelboom 'Golden Permain'

Dit ras staat ook bekend als Golden Pearmain, King of the Pippins.

De Golden Pearmain is een veelzijdige erfgoedbakappel. Wanneer onrijp geplukt, is hij uitstekend geschikt voor het bakken, vooral in tartes tatin. Maar wanneer volledig rijp gelaten, ontwikkelt hij een heerlijke zoete smaak en is hij zeer goede geschikt voor het maken van appelcider. Het vruchtvlees is cremekleurig, stevig en knapperig, met een licht kruidig aroma. De appel is klein tot middelgroot, heeft een ronde vorm met een dikke, gladde en glanzende schil. De kleur varieert van bleekgeel tot bleekoranje, met soms wat roest rondom de steel. De oorsprong van de Golden Pearmain is enigszins complex, met verschillende namen en verspreidingsgebieden. Het werd al in de 17e eeuw geteeld in West-Europa. Het werd later in Engeland bekend als King of the Pippins.

Pluktijd 10, 1
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Rood
Gebruik Consumptie
Smaak Zuur
Bloeitijd ? ml
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Golden Permain bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Krijgt u ook spontaan groene vingers?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van National Fruit Collection, Brogdale. Achtergrond vergroot. Open Government Licence v2.0. . 📎