Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Glockenapfel'

Appelboom 'Glockenapfel'

Dit ras staat ook bekend als Pomme Cloche, Hasenkopf.

De Glockenapfel is een historische appel met een bijzondere langwerpige klokvorm, waar ook de naam vandaan komt. Deze appelsoort werd vroeger vooral gebruikt als appeltaart-appel. De schil is groen tot geel met een rode blos. Het vruchtvlees is stevig, knapperig en droog, wit tot lichtgeel van kleur, met een lichtzure smaak en een bijzonder aroma. Deze appel behoudt zijn vorm tijdens het koken en kan zowel rauw als gekookt gegeten worden, hoewel hij vrij zuur is. De Glockenapfel wordt vermoedelijk oorspronkelijk uit Zwitserland of de regio Hamburg in Duitsland afkomstig en was vroeger wijdverspreid in Europa. De appels kunnen tot zes maanden bewaard worden en worden geoogst in Oktober. Na ongeveer zes weken ontwikkelen ze de beste smaak.

Pluktijd 11
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Oranje
Gebruik
Smaak Zachtzuur
Bloeitijd ? vm
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Glockenapfel bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto door Sven Teschke. CC BY-SA 3.0 DE. 📎