Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is morgen open van 12:00 tot 17:00

Malus domestica 'Geheimrat Oldenburg'

Appelboom 'Geheimrat Oldenburg'

Geheimrat Dr. Oldenburger, ook bekend als Oldenburg, is een appelvarieteit die in 1897 werd gekweekt aan de Hohere Lehranstalt fur Obstbau in Geisenheim. De appels hebben een geelgroene schil met rode tinten en het vruchtvlees is sappig en los. De smaak is fijn zoetzuur en wordt gewaardeerd om zijn karakteristieke aroma. De oogst begint in september en de appels zijn eetbaar van oktober tot en met december. De Geheimrat Dr. Oldenburger wordt niet veel op commerciele schaal geteeld, maar is geliefd in liefhebberstuinen vanwege het karakteristieke aroma. De naam van de appel is een eerbetoon aan Geheimrat Regierungsrat Dr. Oldenburg, een vooraanstaand ambtenaar in het landbouwministerie in Berlijn.

Pluktijd 11, 1
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Oranje
Gebruik Consumptie
Smaak Aromatisch
Bloeitijd ? vm
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Geheimrat Oldenburg bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto door MarkusHagenlocher. CC BY-SA 3.0. 📎