Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Franse bellefleur'

Appelboom 'Franse bellefleur'

Dit ras staat ook bekend als Belle-Fleur de France.

De Franse Bellefleur is een appelvarieteit waarvan wordt aangenomen dat deze van Franse oorsprong is. Deze appel staat al bekend sinds 1954. De appels kunnen worden geplukt in het midden van oktober. Ze zijn stevig, romig wit vruchtvlees met een zoete, lichtzure smaak. Het is een grote appel met een brede, bolvormig conische vorm. De schil van de Franse Bellefleur is geel van kleur, met een rode blos die het oppervlak bedekt in een gelijkmatige kleur. De ribbels op de appel zijn goed zichtbaar en geven de appel een karakteristiek uiterlijk. De Franse Bellefleur is een veelzijdige appel die zowel geschikt is om rauw te eten als om te gebruiken in verschillende culinaire toepassingen, zoals het bakken van taarten en het maken van appelmoes.

Pluktijd
Bewaren Vrij lang te bewaren
Vruchtkleur Geel, Rood
Gebruik Moes
Smaak Aromatisch, Zuur
Bloeitijd ? Laat
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Franse bellefleur bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Franse Bellefleur door National Fruit Collection, Brogdale. Open Government Licence v2.0. . 📎