Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Ellison's Orange'

Appelboom 'Ellison's Orange'

Ellisons Orange is een traditionele Britse appelvarieteit die ontdekt werd rond 1905 als een kruising van de Cox's Orange Pippin. Deze appel heeft een smaak die vergelijkbaar is met die van de Cox, maar met een kenmerkend anijsachtig aroma. Liefhebbers van dit anijsaroma waarderen het zeer, terwijl anderen de voorkeur geven aan de klassieke Cox-smaak. Ellisons Orange is een middenseizoensappel die in september rijp is en niet lang bewaard kan worden. Hij heeft een zachte, sappige textuur en een rijke smaak. De appel heeft een prachtige oranje-rode schil en is gemakkelijker te telen dan de Cox-varieteit.

Pluktijd 9, 10
Bewaren Vrij kort te bewaren
Vruchtkleur Rood, Oranje, Groen
Gebruik Consumptie
Smaak Zuur
Bloeitijd ? Vroeg
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Ellison's Orange bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Kunt u het fruit ook al proeven?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto van Ellison's Orange door Sven Teschke. CC BY-SA 2.0 DE. 📎