Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Court Pendu'

Appelboom 'Court Pendu'

Dit ras staat ook bekend als Court Pendu Plat, Koeniglicher Kurzstiel, The Wise Apple.

Bekende en zeer oude appel met een franse herkomst. Het ras is voor het eerst beschreven in 1613, maar de originele vinder is niet bekend. Deze wat brede (platte) appel heeft een mooie groen-gele kleur en oranje-rode blos. Het ras staat bekend om zijn zeer sterke aroma, die wat afzwakt als de appel bewaard wordt. De textuur is compact en wat zacht (niet knapperig). Deze appel kan direct gegeten worden, maar ook heel goed worden verwerkt. Jammer genoeg is de Court Pendu niet erg sappig. De naam 'Wise Apple' (wijze appel) komt door de late bloei van deze appelboom, waardoor deze geen last heeft van late nachtvorst.

Pluktijd 1, 3
Bewaren Gemiddeld te bewaren
Vruchtkleur Geel, Oranje
Gebruik Consumptie
Smaak Zachtzuur
Bloeitijd ? Laat
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Court Pendu bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Ook zin om de fruittuin in te duiken?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto door APictche. CC BY-SA 4.0. 📎