Fruitbomen.net
Kunnen wij u helpen?

Neem gerust contact op voor persoonlijk advies:

  • Telefoon 06 1843 1532
  • E-Mail info@fruitbomen.net
  • Of kom langs bij onze winkel Toegangseweg 18, 2771XM, Boskoop

Liever zelf uitzoeken? Onze winkel is vandaag open van 09:00 tot 17:00

Malus domestica 'Brabant Bellefleur'

Appelboom 'Brabant Bellefleur'

Hoewel uit de naam van dit ras wel af te leiden is dat deze waarschijnlijk uit Brabant komt, is verder weinig over de herkomst bekend. Wat vast staat is dat het gaat om een oud ras. De middelgrote appel heeft een groene achtergrond en rode blos. Het vruchtvlees is redelijk droog, en heeft een aangename zachtzure smaak. De appel is geschikt als handappel, maar ook als moesappel. Jammer genoeg is deze appel wel ziektegevoelig, vooral voor vruchtboomkanker. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze appel tegenwoordig niet meer wordt aangeplant.

Pluktijd 10
Bewaren Vrij lang te bewaren
Vruchtkleur Geel, Rood
Gebruik Hand, Moes
Smaak Zachtzuur
Bloeitijd ? Laat
Zelfbestuivend Nee, plant bestuiver met gelijke bloeitijd.

Brabant Bellefleur bestellen

De appelboom is onderdeel van ons aanvullende assortiment, en op bestelling leverbaar in het winterseizoen (tussen oktober en maart, als bomen hun blad geheel hebben laten vallen). Prijs, maatvoeringen en levertijd zijn op aanvraag.


Neem contact op

Wordt u ook helemaal hebberig?

Geen probleem, wij snappen het helemaal! Er is namelijk altijd ruimte voor één extra fruitboom. En waar kunt u uw nieuwe aanwinst beter uitzoeken dan in onze webwinkel? Onze kwekerij heeft het grootste assortiment fruitbomen- en struiken van Nederland. Klik dus op de knop hieronder - en verwonder u over ons prachtige assortiment.

Ga naar onze Webwinkel

Kopfoto: Foto door APictche. CC BY-SA 4.0. 📎